Urządzenia i Akcesoria
Owsianka korzenna z jabłkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
3 porcje
Składniki
-
60 g orzechów, całych, mieszanych (np. laskowych, włoskich, nerkowca)
-
240 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 3 cm kawałki, plus ⅔ jabłka (ok. 90 g), ze skórką, do dekoracji
-
10 g cukru trzcinowego, nierafinowanego (opcjonalnie)
-
⅓ - ½ łyżeczki cynamonu, mielonego plus dodatkowa ilość do posypania
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
-
⅓ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
⅓ łyżeczki kardamonu, mielonego (opcjonalnie)
-
70 g płatków owsianych
-
330 g napoju owsianego330 g mleka
-
miód, do dekoracjisyrop klonowy (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
120.2 mg
Białko
12 g
Kalorie
1448.3 kJ /
346.2 kcal
Tłuszcz
16.3 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
42.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Letnia owsianka brzoskwiniowa
25 min
Owsianka kawowa z orzechami pekan i amarantusem
30 min
Owsianka na złotym mleku
15 min
Owsianka migdałowa z żurawiną
20 min
Owsianka z marchewką i daktylami
20 min
Cynamonowa owsianka z borówkami i kokosem
15 min
Owsianka kokosowa z malinami i borówkami
20 min
Owsianka daktylowa
15 min
Kakaowa owsianka z nasionami chia i masłem orzechowym
20 min
Owsianka jabłkowa z cynamonem i rodzynkami
20 min
Owsianka z gruszkami
25 min
Owsianka z chia
20 min