Owsianka korzenna z jabłkami

Owsianka korzenna z jabłkami

4.6 51 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
3 porcje

Składniki

  • 60 g orzechów, całych, mieszanych (np. laskowych, włoskich, nerkowca)
  • 240 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 3 cm kawałki, plus ⅔ jabłka (ok. 90 g), ze skórką, do dekoracji
  • 10 g cukru trzcinowego, nierafinowanego (opcjonalnie)
  • ⅓ - ½ łyżeczki cynamonu, mielonego plus dodatkowa ilość do posypania
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
  • ⅓ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • ⅓ łyżeczki kardamonu, mielonego (opcjonalnie)
  • 70 g płatków owsianych
  • 330 g mleka
    330 g napoju owsianego
  • syrop klonowy (opcjonalnie) do dekoracji
    miód, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 120.2 mg
Białko 12 g
Kalorie 1448.3 kJ / 346.2 kcal
Tłuszcz 16.3 g
Błonnik 7.2 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Węglowodany 42.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...