Urządzenia i Akcesoria
Letnia owsianka brzoskwiniowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
40 g migdałów, ze skórką
-
400 g brzoskwini obranych, pokrojonych na 3 cm kawałki, plus dodatkowa ilość nieobranych brzoskwiń, pokrojonych w plastry, do dekoracji
-
20 g rodzynek (opcjonalnie)
-
1 - 2 łyżeczki syropu klonowego
-
120 g płatków owsianych błyskawicznych
-
550 g mleka (patrz wariant)
-
liście mięty, świeże do dekoracji
-
cynamon, mielony (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
61 mg
Białko
11.5 g
Kalorie
1311.5 kJ /
313.5 kcal
Tłuszcz
11.8 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
44.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Nocna różowa owsianka z malinami
8 godz. 10 min
Owsianka migdałowa z żurawiną
20 min
Czekoladowa owsianka z wiśniami
20 min
Owsianka kokosowa z malinami i borówkami
20 min
Owsianka z marchewką i daktylami
20 min
Kokosowa jaglanka z malinami
30 min
Kakaowa owsianka z nasionami chia i masłem orzechowym
20 min
Owsianka z chia
20 min
Owsianka jabłkowa z cynamonem i rodzynkami
20 min
Owsianka z gruszkami
25 min
Owsianka korzenna z jabłkami
25 min
Owsianka daktylowa
15 min