Urządzenia i Akcesoria
Zalewajka
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
65 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
270 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 1-2 cm kostkę
-
20 g oleju
-
60 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
40 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
40 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
130 g ziemniaków pokrojonych na 4-5 cm kawałki
-
2 - 3 grzyby, suszone
-
1 - 2 liście laurowe, suszone
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
⅔ łyżeczki soli
-
600 g wody
-
200 g zakwasu na żurek
-
⅔ łyżeczki majeranku, suszonego
-
⅓ łyżeczki cukru
-
65 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
988.8 mg
Białko
15.6 g
Kalorie
2141.1 kJ /
511.8 kcal
Tłuszcz
28.2 g
Błonnik
8.1 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
51.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krupnik na cielęcinie z kaszą jaglaną
1 godz. 15 min
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
50 min
Barszcz biały wielkanocny
1 godz. 10 min
Zupa koperkowa
45 min
Krupnik
40 min
Zupa caldo verde
45 min
Zupa ogórkowa
30 min
Kapuśniak
50 min
Kartoflanka
55 min
Góralska kwaśnica
1 godz. 30 min
Barszcz czerwony zabielany
45 min
Flaczki wołowe
2 godz. 35 min