Barszcz czerwony z mięsem

Barszcz czerwony z mięsem

3.9 149 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji

Składniki

  • czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
    300 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    80 g
  • ząbek czosnku
    1
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    80 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    50 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    40 g
  • pora pokrojonego na kawałki
    30 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    150 g
  • oleju rzepakowego
    20 g
  • szynki wędzonej, pokrojonej w 1 cm kostkę
    100 g
  • mięsa wołowego bez ścięgien i białych błonek, np. pręgi lub udźca, pokrojonego w 5-7 mm plastry
    250 g
  • białej kapusty pokrojonej w 2 mm paski
    200 g
  • wody
    800 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • liście laurowe, suszone
    2
  • ziarna ziela angielskiego
    3
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • octu spirytusowego, 10%
    3 łyżki
  • cukru
    1 łyżeczka
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu (opcjonalnie)
    6 łyżek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 207 kcal / 866 kJ
Białko 13.8 g
Tłuszcz 10.5 g
Węglowodany 18.7 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...