
Urządzenia i Akcesoria
Barszcz czerwony z mięsem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
-
czerwonych buraków pokrojonych na kawałki300 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
ząbek czosnku1
-
marchewki pokrojonej na kawałki80 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki50 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki40 g
-
pora pokrojonego na kawałki30 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki150 g
-
oleju rzepakowego20 g
-
szynki wędzonej, pokrojonej w 1 cm kostkę100 g
-
mięsa wołowego bez ścięgien i białych błonek, np. pręgi lub udźca, pokrojonego w 5-7 mm plastry250 g
-
białej kapusty pokrojonej w 2 mm paski200 g
-
wody800 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego3
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
octu spirytusowego, 10%3 łyżki
-
cukru1 łyżeczka
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu (opcjonalnie)6 łyżek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
207 kcal /
866 kJ
Białko
13.8 g
Tłuszcz
10.5 g
Węglowodany
18.7 g
Błonnik
4.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska