Risotto z kurkami

Risotto z kurkami

4.7 12 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • 120 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    120 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 60 g masła pokrojonego na kawałki
  • 300 - 350 g kurek, świeżych oczyszczonych
  • 380 g ryżu do risotto, np. arborio
  • 120 g białego wina, wytrawnego
  • 840 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • ½ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • natka pietruszki, świeża świeża, posiekana, do posypania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 483.5 mg
Białko 12.6 g
Kalorie 1768.8 kJ / 422.8 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 8.5 g
Węglowodany 57.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...