Brioche moelleuse

Brioche moelleuse

4.2 28 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
10 parts

Składniki

  • de lait et un peu pour la dorure
    130 g
    130 g de crème fraîche, et un peu pour la dorure
  • de levure boulangère fraîche
    20 g
    10 g de levure boulangère sèche
  • de farine de blé type 55, et un peu pour fariner
    500 g
  • œufs
    4
  • de sel
    10 g
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de beurre doux froid, coupé en morceaux
    200 g
  • farine de blé pour le plan de travail
  • jaune d'œuf pour la dorure
    1

Wartości odżywcze na 10 parts

Kalorie 3912.8 kcal / 16371.3 kJ
Białko 92.1 g
Tłuszcz 194.9 g
Węglowodany 448.4 g
Błonnik 18.9 g
Tłuszcz nasycony 114 g
Sód 4263.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...