![Pain de mie moelleux Pain de mie moelleux](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c63ec5d3750fa883810b8191b326fdc5/Derivates/4643a3666aec7d704d73310ed2420fabd62392e7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine T 55, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- 10 g de sucre en poudre
- 35 g de beurre, ramolli, et 1 noisette
- 300 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 9234 kJ / 2192 kcal
- Białko
- 64 g
- Węglowodany
- 397 g
- Tłuszcz
- 44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche Nanterre
4h 15min
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min
Pain au levain
17h
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7 godz. 5 min
Pain de campagne en cocotte
2 godz. 10 min
Baguette tradition
15h 25min
Baguette viennoise
2h 30min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3 godz. 20 min
Pain de seigle
4h 10min
Petits pains au lait
1 godz. 45 min
Petits pains au lait et sucre perlé
3 godz. 25 min
Pain de mie vapeur sans croûte
3 godz. 10 min