Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine T 55, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- 10 g de sucre en poudre
- 35 g de beurre, ramolli, et 1 noisette
- 300 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 9234 kJ / 2192 kcal
- Białko
- 64 g
- Węglowodany
- 397 g
- Tłuszcz
- 44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie vapeur sans croûte
3h 10min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3 Std. 20 Min
Baguette viennoise
2h 30min
Pain au lait (Simplicité)
2h 20min
Pain au levain
17h
Petits pains au lait
1 godz. 45 min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Pâte à pizza italienne
2 Std. 5 Min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min
Pain de campagne en cocotte
2 Std. 10 Min
Pains à burgers américains
3h 15min
Brioche Nanterre
4h 15min