![Brioche tressée Brioche tressée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4906069a16292dd4da76a8280d36f78a/Derivates/62b96621f583f5f7248e70a1a90c6085c25c66d5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine T45, et un peu pour le plan de travail
- 60 g de sucre en poudre
- 10 g de sel
- 3 œufs, dont 1 battu
- 70 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- farine T45, pour fariner
- 2 c. à soupe de sucre en grains
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 5497 kJ / 1307 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 231 g
- Tłuszcz
- 41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte à pizza italienne
2 Std. 5 Min
Chouquettes du goûter
35min
Brioche Nanterre
4 godz. 15 min
Petits bonshommes aux épices
1h
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min
Brioche extra crémeuse
2 Std. 15 Min
Pains à burgers américains
3h 15min
Pains au chocolat
16 Std. 10 Min
Baguette viennoise
2ч. 30 мин.
Petits beignets chocolat et noisettes
3h 10min
Croissants au beurre
16 godz. 15 min
Petits pains au lait et sucre perlé
3 godz. 25 min