Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine T45, et un peu pour le plan de travail
- 60 g de sucre en poudre
- 10 g de sel
- 3 œufs, dont 1 battu
- 70 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- farine T45, pour fariner
- 2 c. à soupe de sucre en grains
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 5497 kJ / 1307 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 231 g
- Tłuszcz
- 41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits beignets chocolat et noisettes
3h 10min
Brioche tressée à la cannelle
8h
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Brioche butchy à partager
3h 50min
Pâte à pizza italienne
2 Std. 5 Min
Brioche tressée
4 Std.
Brioche feuilletée tressée
17 Std. 45 Min
Brioche des rois citron et fève tonka
4 godz. 30 min
Brioche extra crémeuse
2 godz. 15 min
Briochettes aux pépites de chocolat
4 Std.
Brioche Nanterre
4h 15min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min