Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 140 g de lait
- 3 œufs
- 90 g de sucre en poudre
- 5 g de sel
- 210 g de beurre (dont 60 g très froids, coupés en morceaux et 150 g entier)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1675.4 kJ / 400.7 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 44.6 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 230.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7h 5min
Brioche tressée
14h 40 min
Sablés viennois
45 Min
Brioche extra moelleuse
3h 45min
Entremets pistache et rhubarbe
12h
Brioche butchy à partager
3h 50min
Brioche feuilletée tressée
17 Std. 45 Min
Cruffins américains
3h 50min
Paris-Brest
3 Std.
Sablés façon mendiants aux fruits secs
1 Std.
Gland à la pistache
1 Std. 30 Min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min