Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait demi-écrémé
- 8 g de levure boulangère sèche
- 70 g de sucre en poudre
- 125 g de beurre, en morceaux
- 1 œuf
- 500 g de farine
- 1 c. à café de sel
- 1 jaune d'œuf
- 10 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1703.2 kJ / 407.1 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 58.6 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 318.9 mg
Alternatywne przepisy
Beignets de carnaval à la fleur d’oranger
1h 50 min
Brioches italiennes
3h 15 min
Pain d'épices au miel de fleurs
1h
Pain cocotte
2h 20min
Stollen de Noël au fromage blanc
2h 30 min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Brioche butchy à partager
3u. 50min
Brioche en cocotte, cacao et pépites de chocolat blanc
3 Std. 55 Min
Brioche extra crémeuse
2h 15min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25 min.
Flan sans pâte
6h