Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait demi-écrémé
- 8 g de levure boulangère sèche
- 70 g de sucre en poudre
- 125 g de beurre, en morceaux
- 1 œuf
- 500 g de farine
- 1 c. à café de sel
- 1 jaune d'œuf
- 10 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1703.2 kJ / 407.1 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 58.6 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 318.9 mg
Alternatywne przepisy
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min
Pain de mie moelleux
4h 15min
Gâteau moelleux, façon quatre-quarts
55 min
Brioche Nanterre
4h 15min
Pain express au sésame
1h 15min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min
Pain cocotte
2h 20min
Brioche extra moelleuse
3h 45min
Cookies aux pépites de chocolat
25 Min
Petits pains moelleux aux fruits secs et yaourt
1 godz. 50 min
Pain rapide
1h 15min
Sablés viennois
45min