Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine T45, et un peu pour fariner
- 30 g de sucre en poudre
- 5 g de sel
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 3 œufs
- 100 g de beurre ramolli, en morceaux, et 1 noisette pour les moules
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1023 kJ / 245 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Brioche italienne
3u. 15min
Baguette viennoise
2h 30min
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min
Gâche vendéenne
12 Std. 55 Min
Petits pains aux pépites de chocolat
4h 10min
Brioche feuilletée tressée
17u. 45min
Brioche extra crémeuse
2h 15 min.
Brioche de Jeanne
4 Std. 15 Min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min
Petits pains au lait et sucre perlé
3 Std. 25 Min