![Briochettes parisiennes Briochettes parisiennes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cc8445d61bf85c812960132d96ae6ed4/Derivates/5c7295a4521b3d436ee781092c20b1745429688e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine T45, et un peu pour fariner
- 30 g de sucre en poudre
- 5 g de sel
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 3 œufs
- 100 g de beurre ramolli, en morceaux, et 1 noisette pour les moules
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1023 kJ / 245 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Briochettes aux pépites de chocolat
4 Std.
Brioche extra crémeuse
2h 15min
Brioche de Jeanne
4h 15min
Brioche Nanterre
4h 15min
Brioche italienne
3h 15min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Gâche vendéenne
12h 55min
Petits pains au lait
1 Std. 45 Min
Petits pains aux figues
3h 40min
Donuts marbré
30 Min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min
Pain de mie moelleux
4h 15min