Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 200 g de lait, et 2 c. à soupe
- 500 g de farine T45, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- 75 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 125 g de beurre ramolli, en morceaux
- 8 c. à soupe de sucre en grains
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 776 kJ / 185 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Briochettes parisiennes
4 godz. 5 min
Baguette viennoise
2 godz. 30 min
Pain de mie moelleux
4h 15 min
Petits pains au lait
1h 45min
Gâche vendéenne
12h 55min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Brioche butchy à partager
3h 50min
Brioche extra crémeuse
2 godz. 15 min
Pains à burgers américains
3h 15min
Pains au lait et pépites de chocolat
3 Std. 30 Min
Chouquettes du goûter
35 Min
Brioche Nanterre
4h 15 min