Croissant

Croissant

5.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 16 godz.
9 portions

Składniki

La veille
  • 60 g d'eau
  • 60 g de lait demi-écrémé
  • 10 g de levure boulangère fraîche
  • 250 g de farine de blé type 55
  • 25 g de sucre en poudre
  • ½ c. à café bombée de sel
  • 25 g de beurre doux coupé morceaux
Le jour même
  • 125 g de beurre doux (une petite plaquette entière)
  • farine de blé type 55, pour le plan de travail
  • 1 œuf pour la dorure

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 188.6 mg
Białko 4.4 g
Kalorie 1029 kJ / 245.9 kcal
Tłuszcz 14.4 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Węglowodany 24.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...