Brioche parisienne

Brioche parisienne

3.8 66 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 24 godz.
14 portions

Składniki

La pâte (la veille)
  • de levure boulangère fraîche
    15 g
  • de farine de blé type 55, et un peu pour les moules et le plan de travail
    550 g
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de sel
    2 c. à café
  • œufs
    5
  • d'eau de fleur d'oranger
    25 g
  • de rhum
    25 g
  • de beurre coupé en morceaux, et un peu pour les moules
    250 g
Le jour même
  • œuf
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 340 kcal / 1425 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 35.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...