![Brioche parisienne Brioche parisienne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6AC1D579-57AE-401C-AC2D-6D46D147B37B/Derivates/78F788CD-4945-4D5A-A004-450C029FC2CE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte (la veille)
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 550 g de farine de blé, type 55, et un peu pour les moules et le plan de travail
- 100 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de sel
- 5 œufs
- 25 g d'eau de fleur d'oranger
- 25 g de rhum
- 250 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour les moules
Le jour même
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1425 kJ / 340 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 35.6 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Croissant
16h
Brioche "super bonne"
3h
Brioche
8 Std.
Baguette viennoise
4 godz. 25 min
Pains au lait façon "tangzhong"
24 Std.
La brioche familiale
5 Std.
Miniviennoiseries express
5u. 20min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min
Gâche vendéenne
3 Std. 20 Min
Petits pains suédois
16h
Brioche à la fleur d'oranger
5 Std.
Brioche roulée comme une galette des Rois
3h 50min