Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte (la veille)
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 550 g de farine de blé, type 55, et un peu pour les moules et le plan de travail
- 100 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de sel
- 5 œufs
- 25 g d'eau de fleur d'oranger
- 25 g de rhum
- 250 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour les moules
Le jour même
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1425 kJ / 340 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 35.6 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Brioche
8 godz.
Miniviennoiseries express
5h 20 min.
Baguette tradition et baguette épi
5h 15 min
Gâche vendéenne
3h 20min
Brioches des Rois au praliné
5 Std. 35 Min
Roulé brioché aux fruits confits
3h 10 min.
Petits pains suédois
16 godz.
Petits pains aux raisins
24h
Briochettes feuilletées
2 godz. 45 min
Croissant
16 godz.
Brioche "super bonne"
3 Std.
La brioche familiale
5h