![Baguette viennoise Baguette viennoise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/49428D39-E0C8-41F8-956C-64E0E203DDF3/Derivates/0D417CE4-ED72-4173-9D96-AF53EDF806D4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g de lait demi-écrémé
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 100 g de beurre doux, ramolli
- 40 g de sucre en poudre
- 2 c. à café bombées de sel
- 1 œuf, pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3005 kJ / 712 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 102.8 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
Alternatywne przepisy
Brioche "super bonne"
3h
Brioche de Jeanne
4 Std. 15 Min
Pains au lait façon "tangzhong"
24hod.
Baguette express
2h 35min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6sa 15 dk
Gâche vendéenne
3h 20min
Petits pains suédois
16h
Pain de mie moelleux
3h 25min
Pain de mie
3h 20min
Pain au chocolat
24hod.
Pain ciabatta
3hod. 45min