Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g de lait demi-écrémé
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 100 g de beurre doux, ramolli
- 40 g de sucre en poudre
- 2 c. à café bombées de sel
- 1 œuf, pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3005 kJ / 712 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 102.8 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
Alternatywne przepisy
Baguette express
2h 35 min
Miniviennoiseries express
5h 20min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min
Pain cocotte
2h 20min
Gâche vendéenne
3h 20min
Pain de mie
3h 20min
Pain de mie moelleux
3h 25 min.
Pain au chocolat
24h
Pain au lait (Simplicité)
2h 20min
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6 Std. 15 Min
Brioche "super bonne"
3h
Brioche de Jeanne
4 Std. 15 Min