Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte (la veille)
- 120 g d'eau
- 120 g de lait demi-écrémé
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 50 g de sucre en poudre
- 1 c. à café bombée de sel
- 50 g de beurre doux, en morceaux
Le jour même
- 250 g de beurre doux (la plaquette entière)
- 500 g de lait demi-écrémé
- 3 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 50 g de farine de blé, type 55
- 70 g de sucre en poudre
- 250 g de raisins secs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1173 kJ / 279 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chausson aux pommes
1j 30 menit
Miniviennoiseries express
5 godz. 20 min
Baguette viennoise
4 godz. 25 min
Baguette tradition et baguette épi
5 Std. 15 Min
Baguette
3h 45min
Roulé brioché aux fruits confits
3h 10min
Briochettes feuilletées
2h 45 min
Pain au chocolat
24h
Croissant
16 Std.
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6h 15 min
Brioche parisienne
24h
Brioche de Jeanne
4h 15 min