Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte (la veille)
- 120 g d'eau
- 120 g de lait demi-écrémé
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 50 g de sucre en poudre
- 1 c. à café bombée de sel
- 50 g de beurre doux, en morceaux
Le jour même
- 250 g de beurre doux (la plaquette entière)
- 500 g de lait demi-écrémé
- 3 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 50 g de farine de blé, type 55
- 70 g de sucre en poudre
- 250 g de raisins secs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1173 kJ / 279 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croissant
16 Std.
Baguette viennoise
4h 25min
Pains au lait façon "tangzhong"
24 Std.
Miniviennoiseries express
5h 20min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min
Chausson aux pommes
1 godz. 30 min
Briochettes feuilletées
2 Std. 45 Min
Roulé brioché aux fruits confits
3 godz. 10 min
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6h 15min
Petits pains suédois
16 Std.
Pain au levain
8 godz.
Pain au chocolat
24 Std.