Pasztet z brukwi
TM6 TM5

Pasztet z brukwi

3.9 (9 ocen)

Składniki

  • 150 g kaszy jaglanej
  • wrząca woda, do opłukania kaszy
  • 700 g brukwi, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 120 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 55 g masła, plus dodatkowa ilość do ułożenia na wierzchu pasztetu
  • 160 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 100 g czarnych oliwek, bez pestek
  • 100 g zielonych oliwek, bez pestek
  • 2 łyżeczki chrzanu, tartego
  • 1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
    lub 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki tymianku, świeżego, tylko liście
    lub 2 łyżeczki tymianku, suszonego
  • ziarna sezamu, białego, do posypania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
848 kJ / 202 kcal
Białko
5.6 g
Węglowodany
24.1 g
Tłuszcz
10.3 g
Błonnik
3.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy