
Urządzenia i Akcesoria
Pasztet z brukwi
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
12 porcji
Składniki
-
kaszy jaglanej150 g
-
wrząca woda do opłukania kaszy
-
brukwi pokrojonej na 3 cm kawałki700 g
-
wody1000 g
-
soli2 łyżeczki
-
ząbki czosnku2 - 3
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki120 g
-
masła plus dodatkowa ilość do ułożenia na wierzchu pasztetu55 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki160 g
-
czarnych oliwek, bez pestek100 g
-
zielonych oliwek, bez pestek100 g
-
chrzanu, tartego2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 płaska łyżeczka
-
przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM1 łyżeczka
-
jajka4
-
tymianku, świeżego tylko liście2 łyżeczki
-
ziarna sezamu, białego do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
202 kcal /
848 kJ
Białko
5.6 g
Tłuszcz
10.3 g
Węglowodany
24.1 g
Błonnik
3.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasta zhong
15 min
Pasta z topinamburu
35 min
Sałatka z kaszy quinoa
40 min
Burgery z soczewicy i purée z bobu
1 godz. 10 min
Pasztet sojowy z pistacjami
15 godz.
Fasola adzuki po prowansalsku
13 godz.
Sałatka z zielonej soczewicy
45 min
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1 godz. 30 min
Wegański placek (farinata)
1 godz. 50 min
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8 godz. 10 min
Pasztet warzywny z soczewicą
2 godz. 30 min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min