Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g kaszy jaglanej
- wrząca woda, do opłukania kaszy
- 700 g brukwi, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 1000 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 120 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 55 g masła, plus dodatkowa ilość do ułożenia na wierzchu pasztetu
- 160 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 100 g czarnych oliwek, bez pestek
- 100 g zielonych oliwek, bez pestek
- 2 łyżeczki chrzanu, tartego
- 1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
lub 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej - 4 jajka
-
2
łyżeczki tymianku, świeżego, tylko liście
lub 2 łyżeczki tymianku, suszonego - ziarna sezamu, białego, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 848 kJ / 202 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 24.1 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z brukselki z soczewicą
40 min
Fasola adzuki po prowansalsku
13 godz.
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1 godz.
Dressing hummusowy
5 Min
Gołąbki kresowe z kaszą gryczaną i grzybami
1hod. 35min
Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis
2h
Pasta z cukinii i soczewicy
1h 10min
Hummus z buraka
1 godz.
Pasta wegetariańska
10 min.
Pasztet sojowy z pistacjami
15 godz.
Pesto z jarmużu
25 min.
Pasztet warzywny z soczewicą
2 Std. 30 Min