Pasztet z brukwi
TM6 TM5

Pasztet z brukwi

3.8 ( 10 ocen )

Składniki

  • 150 g kaszy jaglanej
  • wrząca woda do opłukania kaszy
  • 700 g brukwi pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 120 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 55 g masła plus dodatkowa ilość do ułożenia na wierzchu pasztetu
  • 160 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 100 g czarnych oliwek, bez pestek
  • 100 g zielonych oliwek, bez pestek
  • 2 łyżeczki chrzanu, tartego
  • 1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
    lub 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki tymianku, świeżego tylko liście
    lub 2 łyżeczki tymianku, suszonego
  • ziarna sezamu, białego do posypania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
202 kcal / 848 kJ
Białko
5.6 g
Tłuszcz
10.3 g
Węglowodany
24.1 g
Błonnik
3.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy