Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g kaszy jaglanej
- wrząca woda, do opłukania kaszy
- 700 g brukwi, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 1000 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 120 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 55 g masła, plus dodatkowa ilość do ułożenia na wierzchu pasztetu
- 160 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 100 g czarnych oliwek, bez pestek
- 100 g zielonych oliwek, bez pestek
- 2 łyżeczki chrzanu, tartego
- 1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
lub 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej - 4 jajka
-
2
łyżeczki tymianku, świeżego, tylko liście
lub 2 łyżeczki tymianku, suszonego - ziarna sezamu, białego, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 848 kJ / 202 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 24.1 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45min
Fasola adzuki po prowansalsku
13sa
Kotleciki rybne z makrelą wędzoną i komosą ryżową
1h 10min
Pasta zhong
15min
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6 godz. 55 min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 godz. 30 min
Pasztet sojowy z pistacjami
15 godz.
Topinambur po prowansalsku
50min
Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis
2 godz.
Pasta z topinamburu
35min
Pasztet warzywny z soczewicą
2h 30min