Pasztet z brukwi

Pasztet z brukwi

3.8 10 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
12 porcji

Składniki

  • kaszy jaglanej
    150 g
  • wrząca woda do opłukania kaszy
  • brukwi pokrojonej na 3 cm kawałki
    700 g
  • wody
    1000 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    120 g
  • masła plus dodatkowa ilość do ułożenia na wierzchu pasztetu
    55 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    160 g
  • czarnych oliwek, bez pestek
    100 g
  • zielonych oliwek, bez pestek
    100 g
  • chrzanu, tartego
    2 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 płaska łyżeczka
  • przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
  • jajka
    4
  • tymianku, świeżego tylko liście
    2 łyżeczki
    2 łyżeczki tymianku, suszonego
  • ziarna sezamu, białego do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 202 kcal / 848 kJ
Białko 5.6 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 24.1 g
Błonnik 3.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...