Kulki zdrowia z chili - bez jajek, glutenu, cukru Joanny Wierzbowicz
TM5 TM6

Kulki zdrowia z chili - bez jajek, glutenu, cukru Joanny Wierzbowicz

3.6 (7 ocen)

Składniki

  • 150 g fasoli adzuki, suchej
  • 300 g wody, wrzącej
  • 100 g daktyli, suszonych, wypestkowanych
  • 50 g rodzynek sułtanek
  • 50 g żurawiny, suszonej
  • 150 g orzechów, mieszanych (np. włoskich, migdałów, laskowych, brazylijskich, pekan)
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 700 g wody
  • 20 g ziaren słonecznika
  • 20 g siemienia lnianego
  • 1 czubata łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 2 łyżeczki kakao
  • ½ łyżeczki chili w proszku
  • ziarna sezamu, białe, do obtaczania kulek
  • wiórki kokosowe, do obtaczania kulek
  • kakao, do obtaczania kulek

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
190 kJ / 45 kcal
Białko
1.4 g
Węglowodany
6.2 g
Tłuszcz
2.1 g
Błonnik
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy