
Urządzenia i Akcesoria
Kulki zdrowia z chili - bez jajek, glutenu, cukru Joanny Wierzbowicz
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
60 sztuk
Składniki
-
fasoli adzuki, suchej150 g
-
wody wrzącej300 g
-
daktyli, suszonych, bez pestek100 g
-
rodzynek sułtanek50 g
-
żurawiny, suszonej50 g
-
orzechów, całych, mieszanych (np. włoskich, migdałów, laskowych, brazylijskich, pekan)150 g
-
kaszy jaglanej100 g
-
wody700 g
-
ziaren słonecznika20 g
-
siemienia lnianego20 g
-
cynamonu, mielonego1 czubata łyżeczka
-
kakao2 łyżeczki
-
chili, mielonego½ łyżeczki
-
ziarna sezamu, białego do obtaczania kulek
-
wiórki kokosowe do obtaczania kulek
-
kakao do obtaczania kulek
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
42.2 kcal /
176.6 kJ
Białko
1.3 g
Tłuszcz
1.7 g
Węglowodany
5.8 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
1.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX
20 Przepisów
Polska
Polska