Kulki zdrowia z chili - bez jajek, glutenu, cukru Joanny Wierzbowicz

Kulki zdrowia z chili - bez jajek, glutenu, cukru Joanny Wierzbowicz

3.6 22 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
60 sztuk

Składniki

  • 150 g fasoli adzuki, suchej
  • 300 g wody wrzącej
  • 100 g daktyli, suszonych, bez pestek
  • 50 g rodzynek sułtanek
  • 50 g żurawiny, suszonej
  • 150 g orzechów, całych, mieszanych (np. włoskich, migdałów, laskowych, brazylijskich, pekan)
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 700 g wody
  • 20 g ziaren słonecznika
  • 20 g siemienia lnianego
  • 1 czubata łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 2 łyżeczki kakao
  • ½ łyżeczki chili, mielonego
  • ziarna sezamu, białego do obtaczania kulek
  • wiórki kokosowe do obtaczania kulek
  • kakao do obtaczania kulek

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 1.5 mg
Białko 1.3 g
Kalorie 176.6 kJ / 42.2 kcal
Tłuszcz 1.7 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Węglowodany 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...