Kulki zdrowia z chili - bez jajek, glutenu, cukru Joanny Wierzbowicz

Kulki zdrowia z chili - bez jajek, glutenu, cukru Joanny Wierzbowicz

3.7 19 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
60 sztuk

Składniki

  • fasoli adzuki, suchej
    150 g
  • wody wrzącej
    300 g
  • daktyli, suszonych, bez pestek
    100 g
  • rodzynek sułtanek
    50 g
  • żurawiny, suszonej
    50 g
  • orzechów, całych, mieszanych (np. włoskich, migdałów, laskowych, brazylijskich, pekan)
    150 g
  • kaszy jaglanej
    100 g
  • wody
    700 g
  • ziaren słonecznika
    20 g
  • siemienia lnianego
    20 g
  • cynamonu, mielonego
    1 czubata łyżeczka
  • kakao
    2 łyżeczki
  • chili, mielonego
    ½ łyżeczki
  • ziarna sezamu, białego do obtaczania kulek
  • wiórki kokosowe do obtaczania kulek
  • kakao do obtaczania kulek

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 42.2 kcal / 176.6 kJ
Białko 1.3 g
Tłuszcz 1.7 g
Węglowodany 5.8 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 1.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...