Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g jarmużu, tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
- 1 pęczek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 łyżeczka nasion kolendry
- 1 ząbek czosnku
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 5 - 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 20 g oleju kokosowego
- 500 - 650 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 400 g białej ciecierzycy, z puszki, z zalewą
-
jogurt naturalny, gęsty, do podania
lub jogurt sojowy, kremowy, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1004 kJ / 240 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Odchudzająca zupa z białej kapusty
40 min
Makaron pełnoziarnisty na kremie z ciecierzycy z krewetkami
35 Min
Zupa krem z brukselki z soczewicą
40 min
Zupa z fenkułem i komosą ryżową
25 Min
Risotto z jarmużem
50 Min
Kremowe gratin z jarmużu
55 Min
Gulasz z fasoli czarne oczko i kalmarów
5 Std. 15 Min
Frittata z jarmużem i ziemniakami
1h 10min
Surowa sałatka z kiełków lucerny i warzyw (dieta raw)
25 Min
Surowe spaghetti z marchewki z pesto z awokado (dieta raw)
15min
Omlet z jarmużem
35 Min
Sałatka detox z kalafiorem i cieciorką
13 godz. 50 min