Zupa z ciecierzycy z jarmużem
TM6 TM5

Zupa z ciecierzycy z jarmużem

2.9 (25 ocen)

Składniki

  • 150 g jarmużu, tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
  • 1 pęczek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 łyżeczka nasion kolendry
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 5 - 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 20 g oleju kokosowego
  • 500 - 650 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 400 g białej ciecierzycy, z puszki, z zalewą
  • jogurt naturalny, gęsty, do podania
    lub jogurt sojowy, kremowy, do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1004 kJ / 240 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
10 g
Błonnik
7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy