
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części150 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście1 pęczek
-
nasion kolendry1 łyżeczka
-
ząbek czosnku1
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry5 - 15 g
-
oleju kokosowego20 g
-
wody500 - 650 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
białej ciecierzycy, z puszki z zalewą400 g
-
jogurt naturalny gęsty, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
240 kcal /
1004 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JARMUŻ
11 Przepisów
Polska
Polska