Zupa z ciecierzycy z jarmużem

Zupa z ciecierzycy z jarmużem

2.9 25 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
    150 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    1 pęczek
  • nasion kolendry
    1 łyżeczka
  • ząbek czosnku
    1
  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    5 - 15 g
  • oleju kokosowego
    20 g
  • wody
    500 - 650 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • białej ciecierzycy, z puszki z zalewą
    400 g
  • jogurt naturalny gęsty, do podania
    jogurt sojowy, kremowy, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 240 kcal / 1004 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...