Urządzenia i Akcesoria
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
150 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
-
1 pęczek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 łyżeczka nasion kolendry
-
1 ząbek czosnku
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
5 - 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
20 g oleju kokosowego
-
500 - 650 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g białej ciecierzycy, z puszki z zalewą
-
jogurt sojowy, kremowy, do podaniajogurt naturalny gęsty, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12 g
Kalorie
1004 kJ /
240 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
7 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JARMUŻ
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 Std. 10 Min
Zupa krem z liści boćwiny z komosą ryżową i czarną fasolą
1 Std.
Zupa z wiosennych warzyw
35 Min
Pasztet z brukwi
2 Std. 5 Min
Zupa szpinakowa z imbirem
30 Min
Fasolotto z kalafiorem
13 Std. 55 Min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 Min
Zupa krem z jarmużu
30 Min
Zupa z ciecierzycy (Revithia)
9 Std. 25 Min
Zupa krem z brukselki z soczewicą
40 Min
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
35 Min
Pasztet warzywny z soczewicą
2 Std. 30 Min