Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g jasmine rice
- 240 g boiling water, plus extra to soak
- 80 - 100 g Thai red curry paste
- 400 g coconut milk
- 220 g canned bamboo shoots, cut into slices
- 3 makrut lime leaves
- ¼ tsp sea salt
- 600 g skinless chicken thigh fillets, cut into thirds
- 30 g palm sugar or light brown sugar
- 2 tbsp fish sauce
- 100 g frozen green peas
- 100 - 200 g broccoli, cut into florets
- 20 fresh Thai basil, leaves only, to garnish
- fresh long red chilli, cut into thin slices, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2814.8 kJ / 672.8 kcal
- Białko
- 32.8 g
- Węglowodany
- 65.2 g
- Tłuszcz
- 28.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.6 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 1270.1 mg
Alternatywne przepisy
Creamy beef curry
1 godz. 15 min
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std.
Beef and cashew nut yellow curry
25min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 godz. 15 min
Coleslaw (Thermomix® Cutter)
10 Min
Baked Chicken Pizzaiola with Thermomix® Cutter (TM6)
55 Min
Five spice chicken with asparagus and pea salad
2 godz. 10 min
Creamy chicken curry and rice
45 Min
Butterflied chilli lemon chicken and rice
1h 45 min
Beer batter fish
Brak ocen
Soto Ayam (Turmeric chicken soup)
55 Min
Moroccan chicken tagine with pearl couscous
35 Min