Thai red chicken curry and rice

Thai red chicken curry and rice

4.4 25 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • jasmine rice
    200 g
  • boiling water plus extra to soak
    240 g
  • Thai red curry paste
    80 - 100 g
  • coconut milk
    400 g
  • canned bamboo shoots cut into slices
    220 g
  • makrut lime leaves
    3
  • sea salt
    ¼ tsp
  • skinless chicken thigh fillets cut into thirds
    600 g
  • palm sugar or light brown sugar
    30 g
  • fish sauce
    2 tbsp
  • frozen green peas
    100 g
  • broccoli cut into florets
    100 - 200 g
  • fresh Thai basil leaves only, to garnish
    20
  • fresh long red chilli cut into thin slices, to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 672.8 kcal / 2814.8 kJ
Białko 32.8 g
Tłuszcz 28.1 g
Węglowodany 65.2 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 17.6 g
Sód 1270.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...