
Urządzenia i Akcesoria
Slow-cooked lamb Madras
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
4 portions
Składniki
-
brown onion cut into quarters1
-
fresh long red chilli trimmed1
-
garlic cloves2
-
fresh ginger peeled3 cm
-
ghee (see Tips)1 tbsp
-
fresh curry leaves10
-
ground turmeric½ tsp
-
Kashmiri chilli powder1 ½ tsp
-
Madras curry powder (see Tips)20 g
-
tomato paste50 g
-
canned coconut cream400 g
-
boneless lamb shoulder cut into cubes (3 cm - see Tips)800 g
-
tamarind paste20 g
-
sea salt1 tsp
-
flaked almonds toasted, to serve2 tbsp
-
fresh coriander leaves only, to garnish4 sprigs
-
cooked rice to serve
-
pappadums to serve
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
859.1 kcal /
3594.3 kJ
Białko
38.6 g
Tłuszcz
69.5 g
Węglowodany
20 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
39.6 g
Sód
655.2 mg