Onion bhaji

Onion bhaji

4.8 60 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
20 portions

Składniki

  • ajwain seeds (see Tips)
    1 tsp
  • cumin seeds
    1 ½ tsp
  • fresh coriander leaves, stalks and roots (see Tips)
    5 sprigs
  • fresh long green chillies trimmed and cut into halves
    1 - 2
  • chickpea (besan) flour
    160 g
  • garlic clove
    1
  • ground turmeric
    ¼ tsp
  • salt
    ¾ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • Kashmiri chilli powder
    ½ tsp
  • baking powder (see Tips)
    ½ tsp
  • water
    100 g
  • brown onions (approx. 500 g), cut into quarters
    3
  • oil for frying
    1000 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Sód 96.6 mg
Białko 2.1 g
Kalorie 531.5 kJ / 126.5 kcal
Tłuszcz 10.6 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 5.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...