Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tempeh mince
- 3 garlic cloves
- 1 eschalot
- 50 g extra virgin olive oil
- 200 g tempeh, cut into cubes (2 cm)
- 50 g tamari
- ½ tsp dried basil
- ½ tsp dried sage
- ½ tsp dried thyme
- ½ tsp dried oregano
Bolognaise sauce
- ½ zucchini, cut into pieces
- 1 carrot, cut into pieces
- 40 g tomato paste
- 400 g canned chopped tomatoes
- 4 sprigs fresh basil, leaves only
- 30 g red wine
- 50 g Parmesan cheese, shaved, to serve
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 4782 kJ / 1138.6 kcal
- Białko
- 60.4 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 76.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.8 g
- Błonnik
- 28.4 g
- Sód
- 4210.7 mg
Alternatywne przepisy
Potato and green pea curry
50min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45min
Sweet and sour tempeh
50min
Lentil bolognese
30min
Zucchini, lentil and coconut stew
30min
Lentil and pumpkin pot pies
1 Std. 25 Min
Vegetarian chilli
35min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Mushroom bolognaise
45min
Chilli con tempeh
20min
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40min