Whole roast broccoli with romesco sauce

Whole roast broccoli with romesco sauce

4.6 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • broccoli (approx, 400 g), whole, stalk trimmed to sit flat
    1
  • red capsicum deseeded, cut into pieces
    1
  • red onion cut into pieces
    ½
  • Roma tomatoes halved
    2
  • lemon
    ½
  • garlic cloves
    3
  • water
    3 tbsp
  • smoked paprika
    ½ tsp
  • extra virgin olive oil plus extra to drizzle
    70 g
  • sea salt to season
  • ground black pepper to season
  • harissa paste (see Tip)
    30 g
  • flaked almonds toasted, plus extra to garnish
    30 g
  • fresh parsley leaves only, fully dried, fried (optional)
    2 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 243.2 kcal / 1017.4 kJ
Białko 3.9 g
Tłuszcz 21.6 g
Węglowodany 11.1 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 21 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...