Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 tbsp Greek-style natural yoghurt
- ½ tsp salt
- 2 tbsp tandoori paste (see Tips)
- 250 - 300 g paneer, cut into pieces (3 cm) (see Tips)
- ½ red capsicum, cut into pieces (2 cm)
- cold water, for soaking
- olive oil, for brushing
- 1 tsp garam masala (see Tips), for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 683.2 kJ / 162.7 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 276.6 mg
Alternatywne przepisy
Gobi masala
30 min
Spiced paneer parcels
50 min
Paneer makhani
45 min.
Fresh coconut chutney
10 min
Palak paneer
1h 15 min
Baingan ka bharta
1h 20 min
Mint and peanut chutney
35 min
Chilli paneer
30 min
Aloo tikki
55min
Rajma (kidney bean curry)
45 min.
Chhole (chickpea curry)
35 min
Sabji (vegetable) curry
30 min