Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 tbsp Greek-style natural yoghurt
- ½ tsp salt
- 2 tbsp tandoori paste (see Tips)
- 250 - 300 g paneer, cut into pieces (3 cm) (see Tips)
- ½ red capsicum, cut into pieces (2 cm)
- cold water, for soaking
- olive oil, for brushing
- 1 tsp garam masala (see Tips), for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 683.2 kJ / 162.7 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 276.6 mg
Alternatywne przepisy
Palak Paneer
45min
Chhole (chickpea curry)
35 λεπτ.
Bombay aloo
40 λεπτ.
Baingan ka bharta
1hod. 20min
Star anise and pistachio kulfi
24 Std. 20 Min
Tarka dal
30 λεπτ.
Paneer makhani
45min
Gobi masala
30 λεπτ.
Amritsari dal
26h
Chilli paneer
30 λεπτ.
Palak paneer
1h 15min
Rajma (kidney bean curry)
45min