Urządzenia i Akcesoria
Paneer tikka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
-
Greek-style natural yoghurt2 tbsp
-
salt½ tsp
-
tandoori paste (see Tips)2 tbsp
-
paneer cut into pieces (3 cm) (see Tips)250 - 300 g
-
red capsicum cut into pieces (2 cm)½
-
cold water for soaking
-
olive oil for brushing
-
garam masala (see Tips), for sprinkling1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
276.6 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
683.2 kJ /
162.7 kcal
Tłuszcz
14.2 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
6.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gobi masala
30 min
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Rogani kumbh
45 min
Chilli paneer
30 min
Tarka dal
30 min
Shrikhand (flavoured hung yoghurt)
12 godz. 15 min
Paneer makhani
45 min
Amritsari dal
26 godz.
Chana Masala
45 min
Sabji (vegetable) curry
30 min
Chhole (chickpea curry)
35 min
Carrot halwa
1 godz. 5 min