Urządzenia i Akcesoria
Łatwe i szybkie kiszone warzywa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 49 godz. 20 min
3 słoiki
Składniki
-
950 g wody
-
20 g soli
-
3 liście laurowe, suszone
-
3 gałązki tymianku, świeżego
-
3 gałązki rozmarynu, świeżego
-
1 czubata łyżeczka nasion kolendry
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
-
180 g różyczek kalafiora pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
90 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
90 g różyczek brokułu pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
2644.2 mg
Białko
2.7 g
Kalorie
197.7 kJ /
47.3 kcal
Tłuszcz
0.7 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
10.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczywo maca
50 min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Czosnkowo-imbirowe skrzydełka z kurczaka z makaronem ryżowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Kiszone marchewki (TM6)
72 godz. 40 min
Musztarda estragonowa
10 min
Paleo nachos
45 min
Obieranie imbiru (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 min
Napój z nasion konopi
10 min
Bulion z resztek warzyw
50 min
Gomasio z zieloną częścią pora
40 min
Marynowane warzywa
48 godz. 40 min
Ser labneh z ziołami w oliwie
85 godz. 25 min