Łatwe i szybkie kiszone warzywa

Łatwe i szybkie kiszone warzywa

4.2 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 49 godz. 20 min
3 słoiki

Składniki

  • 950 g wody
  • 20 g soli
  • 3 liście laurowe, suszone
  • 3 gałązki tymianku, świeżego
  • 3 gałązki rozmarynu, świeżego
  • 1 czubata łyżeczka nasion kolendry
  • 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
  • 180 g różyczek kalafiora pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 90 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
  • 90 g różyczek brokułu pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 słoik

Sód 2644.2 mg
Białko 2.7 g
Kalorie 197.7 kJ / 47.3 kcal
Tłuszcz 0.7 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Węglowodany 10.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...