Urządzenia i Akcesoria
Łatwe i szybkie kiszone warzywa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 49 godz. 20 min
3 słoiki
Składniki
-
950 g wody
-
20 g soli
-
3 liście laurowe, suszone
-
3 gałązki tymianku, świeżego
-
3 gałązki rozmarynu, świeżego
-
1 czubata łyżeczka nasion kolendry
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
-
180 g różyczek kalafiora pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
90 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
90 g różyczek brokułu pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
2644.2 mg
Białko
2.7 g
Kalorie
197.7 kJ /
47.3 kcal
Tłuszcz
0.7 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
10.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kiszone marchewki (TM6)
72 godz. 40 min
Dyniowy chleb na zakwasie
18 godz. 20 min
Kiszone rzodkiewki (TM6, TM7)
72 godz. 30 min
Sól ziołowo-cytrynowa
1 godz.
Słodki sos chili
40 min
Wegańskie „masło”
2 godz.
Szybka zupa w proszku
10 min
Olej aromatyzowany czerwoną papryką
24 godz. 40 min
Zupa Pho z resztek pieczonego drobiu
2 godz. 15 min
Gomasio z zieloną częścią pora
40 min
Marynowane warzywa
48 godz. 40 min
Musztarda
36 godz. 10 min