Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 950 g wody
- 20 g soli
- 3 liście laurowe, suszone
- 3 gałązki tymianku, świeżego
- 3 gałązki rozmarynu, świeżego
- 1 czubata łyżeczka nasion kolendry
- 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
- 180 g różyczek kalafiora, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 90 g marchewki, pokrojonej w 1 cm plastry
- 90 g różyczek brokułu, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 197.7 kJ / 47.3 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 2644.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM6)
20 Min
Chrupkie pieczywo orzechowe
1óra 50p
Wegetariańskie spring rollsy (TM6)
1h
Chrupkie pieczywo
40 min
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM5)
169 Std. 10 Min
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1h 30min
Chleb na parze
2 Std. 20 Min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25min
Chałwa sezamowa
1h 20min
Napar ze skórki pomarańczowej i cytrynowej
25min
Boczniaki à la śledzie z cebulką
24 Std. 15 Min
Koreański ramen z tofu
50min