Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1100 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 10 - 15 g oleju
- 150 g kostek boczku (patrz wariant)
- 4 - 8 łyżek masła klarowanego
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2367.2 kJ / 565.8 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 37.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.1 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 846.7 mg
Alternatywne przepisy
Angielskie bułki śniadaniowe z patelni (English muffins)
2 Std.
Klasyczny wolno gotowany sos boloński
5h
Rösti (TM6)
40 Min
Chipsy z obierek warzywnych i serowe kulki
1 godz. 40 min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6)
1 Std. 15 Min
Makaron po alpejsku
45 Min
Młode ziemniaki z nowalijkami, jajkiem i sosem tatarskim (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 Min
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM6)
1 godz. 40 min
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2 Std. 30 Min
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2 Std. 45 Min
Nachos zapiekane z warzywami i serem
1 Std. 30 Min
Pikantna marokańska zupa z soczewicą
35 Min