
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z rzodkiewek; Quiche z liści rzodkiewek
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Kruchy spód
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia90 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia180 g
-
soli½ łyżeczki
-
zimnej wody20 g
Zupa krem z rzodkiewek
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbek czosnku1
-
masła30 g
-
rzodkiewek (z ok. 2 pęczków, liście zachować)300 g
-
ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki200 g
-
wody500 g
-
ziół prowansalskich, suszonych1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
Quiche
-
marchewek pokrojonych na kawałki100 g
-
sera gruyère pokrojonego na kawałki100 g
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
pieczarek pokrojonych w 5 mm plastry150 g
-
liści rzodkiewki pokrojonych na 3 cm kawałki (z ok. 2 pęczków)50 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu100 g
-
jajka3
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
rzodkiewki pokrojone w cienkie plastry, do dekoracji4
-
rzeżucha do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
754.7 kcal /
3157.5 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
53.3 g
Węglowodany
50.7 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
27.1 g
Sód
1179.6 mg