Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie curry ze szparagami
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
1200 g wody
-
1 ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
30 g oleju
-
200 g ryżu białego długoziarnistego
-
2 pęczki białych szparagów (ok. 500 g każdy)
-
1 pęczek zielonych szparagów (ok. 500 g)
-
75 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 5 mm plastry
-
45 g żółtej pasty curry
-
25 g dżemu morelowego (patrz wskazówka)
-
200 g pomidora pokrojonego na kawałki
-
400 g mleczka kokosowego
-
1 szczypta cukru
-
bazylia, świeża, do dekoracjitajska bazylia, świeża do dekoracji
-
sok z limonki, świeżo wyciśnięty do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
823 mg
Białko
11.6 g
Kalorie
2259 kJ /
539.9 kcal
Tłuszcz
22.7 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
15.2 g
Węglowodany
65.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZPARAGI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 min
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM5)
1 godz.
Wegańskie leczo z kurkami
40 min
Wegańskie tajskie zielone curry, ryż jaśminowy; Sorbet z mango i kokosa
1 godz.
Wegańskie curry z cytrynowym ryżem
40 min
Wegetariańskie zielone curry z ryżem
50 min
Pikantne zielone curry z pieczonym ryżem
1 godz. 15 min
Wegetariański gulasz z tofu
30 min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Wegańskie chili
40 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Pikantna zupa imbirowo-limonkowa z wędzonym tofu
30 min