
Urządzenia i Akcesoria
Warzywa pod migdałową kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Napój migdałowy - moczenie migdałów
-
migdałów, ze skórką100 g
-
wody500 g
Masło migdałowe
-
migdałów, ze skórką300 g
-
oleju30 g
-
soli1 szczypta
Migdałowa kruszonka
-
mąki pszennej pełnoziarnistej (opcjonalnie) plus 30 g (opcjonalnie)100 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Gotowanie warzyw i pieczenie
-
wody500 g
-
ziemniaków pokrojonych w 1 cm plastry600 g
-
różyczek kalafiora500 g
-
zielonego groszku, świeżego450 - 500 g
-
oleju do posmarowania1 łyżka
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia warzyw1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ - ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
424.3 kcal /
1775.3 kJ
Białko
16.7 g
Tłuszcz
20.5 g
Węglowodany
49.5 g
Błonnik
13.3 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
941.7 mg