
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Napój migdałowy - moczenie migdałów
- 100 g migdałów, ze skórką
- 500 g wody
Masło migdałowe
- 300 g migdałów, ze skórką
- 30 g oleju
- 1 szczypta soli
Migdałowa kruszonka
- 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej plus 30 g (opcjonalnie) (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Gotowanie warzyw i pieczenie
- 500 g wody
- 600 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm plastry
- 500 g różyczek kalafiora
-
450 - 500
g zielonego groszku, świeżego
lub 450 - 500 g zielonego groszku, mrożonego - 1 łyżka oleju do posmarowania
- 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia warzyw
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ - ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 424.3 kcal / 1775.3 kJ
- Białko
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Węglowodany
- 49.5 g
- Błonnik
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Sód
- 941.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kalafiorowe sakiewki i surówka z czerwonej kapusty
45 min
Proteinowy bowl z falafelami i granatem
2 godz. 35 min
Wegetariańskie kotleciki z kaszą gryczaną
1 godz. 10 min
Warzywa w sosie orzechowym z ryżem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM5)
45 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Buraki à la Wellington
3 godz.
Makaron z dynią i jarmużem
40 min
Wegański gulasz z boczniaków z kaszą orkiszową z warzywami
45 min
Falafele z łodygami natki pietruszki i kolendry
9 godz. 30 min
Dynia faszerowana komosą ryżową (quinoa)
1 godz.