
Urządzenia i Akcesoria
Kotleciki rybne z ryżem i kapustą pak choi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
łodyga trawy cytrynowej, świeża (opcjonalnie) (patrz wariant)1
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry15 - 20 g
-
ząbek czosnku1
-
liści kolendry, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji10 g
-
suszonych płatków chili plus dodatkowa ilość do posypania¼ łyżeczki
-
sosu sojowego plus 2 łyżki15 - 20 g
-
fileta z łososia, świeżego, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki600 g
-
jajko1
-
wody1000 g
-
ryżu białego, długoziarnistego200 g
-
soli1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia (ok. 1 łyżka)10 g
-
liście limonki Kaffir, suszone4
-
kapusta pak choi (400-500 g), pokrojona wzdłuż w ćwiartki1
-
ziarna sezamu, białego do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
553.7 kcal /
2316.5 kJ
Białko
37.1 g
Tłuszcz
24.3 g
Węglowodany
43.8 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Sód
1383.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ Z DIEGO
12 Przepisów
Polska
Polska