
Urządzenia i Akcesoria
Kotleciki rybne z ryżem i kapustą pak choi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
1 łodyga trawy cytrynowej, świeża (opcjonalnie) (patrz wariant)
-
15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 ząbek czosnku
-
10 g liści kolendry, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
¼ łyżeczki suszonych płatków chili plus dodatkowa ilość do posypania
-
15 - 20 g sosu sojowego plus 2 łyżki
-
600 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 jajko
-
1000 g wody
-
200 g ryżu białego, długoziarnistego
-
1 łyżeczka soli
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia (ok. 1 łyżka)
-
4 liście limonki Kaffir, suszone
-
1 kapusta pak choi (400-500 g), pokrojona wzdłuż w ćwiartki
-
ziarna sezamu, białego do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
553.7 kcal /
2316.5 kJ
Białko
37.1 g
Tłuszcz
24.3 g
Węglowodany
43.8 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Sód
1383.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ Z DIEGO
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ryż z kimchi i jajkiem w stylu koreańskim
50 min
Tajskie kotlety rybne
30 min
Kanapki z pastą z krewetek i borówkowy drink z Prosecco
5 godz.
Pieczony rostbef z purée z suszonymi pomidorami i sosem z czerwonego wina
14 godz. 30 min
Kurczak w zielonym sosie mole z komosą ryżową i warzywami
45 min
Kaczka z jabłkami, kluski ziemniaczane i surówka z kapusty ze śliwkami
2 godz. 50 min
Gulasz z owoców morza z ziemniakami
1 godz.
Tajskie kotleciki rybne z sosem chili
1 godz. 40 min
Kurczak po tajsku w zielonym curry
45 min
Pikantne zielone curry z pieczonym ryżem
1 godz. 15 min
Paella z owocami morza
50 min
Kaszubskie kotlety rybne
35 min