Kotleciki rybne z ryżem i kapustą pak choi

Kotleciki rybne z ryżem i kapustą pak choi

4.6 24 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • łodyga trawy cytrynowej, świeża (opcjonalnie) (patrz wariant)
    1
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    15 - 20 g
  • ząbek czosnku
    1
  • liści kolendry, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
    10 g
  • suszonych płatków chili plus dodatkowa ilość do posypania
    ¼ łyżeczki
  • sosu sojowego plus 2 łyżki
    15 - 20 g
  • fileta z łososia, świeżego, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
    600 g
  • jajko
    1
  • wody
    1000 g
  • ryżu białego, długoziarnistego
    200 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia (ok. 1 łyżka)
    10 g
  • liście limonki Kaffir, suszone
    4
  • kapusta pak choi (400-500 g), pokrojona wzdłuż w ćwiartki
    1
  • ziarna sezamu, białego do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 553.7 kcal / 2316.5 kJ
Białko 37.1 g
Tłuszcz 24.3 g
Węglowodany 43.8 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Sód 1383.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...