Urządzenia i Akcesoria
Kotleciki rybne z ryżem i kapustą pak choi
Składniki
-
1 łodyga trawy cytrynowej, świeża (opcjonalnie) (patrz wariant)
-
15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 ząbek czosnku
-
10 g liści kolendry, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
¼ łyżeczki suszonych płatków chili plus dodatkowa ilość do posypania
-
15 - 20 g sosu sojowego plus 2 łyżki
-
600 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 jajko
-
1000 g wody
-
200 g ryżu białego, długoziarnistego
-
1 łyżeczka soli
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia (ok. 1 łyżka)
-
4 liście limonki Kaffir, suszone
-
1 kapusta pak choi (400-500 g), pokrojona wzdłuż w ćwiartki
-
ziarna sezamu, białego do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pieczona kaczka z purée ziemniaczano-kalafiorowym i śliwkami
3 godz.
Kurczak w sosie ostrygowym (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ryżem jaśminowym
2 godz. 10 min
Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM5)
1 godz.
Wołowy satay z kolorowym makaronem (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM5)
50 min
Koreański makaron japchae (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Laksa z dorszem; Tajskie placki kukurydziane
45 min
Policzki wołowe z purée z selera i warzywami w kremowym sosie
7 godz. 30 min
Pikantne zielone curry z pieczonym ryżem
1 godz. 15 min
Wieprzowina z trawą cytrynową (Kuruma iraichchi) z kokosowymi roti
2 godz.
Korma z owoców morza
40 min
Wolno gotowana jagnięcina z ogórkowym kuskusem i miętą (z osłoną noża miksującego)
9 godz.