Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 50 g de sucre en poudre
- 8 feuilles de menthe fraîche
- 125 g de lait
- 1 c. à café de colorant alimentaire vert
- 3 traits d'arôme naturel de menthe
- 3 jaunes d'œufs
- 125 g de crème liquide, 35% m.g.
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 15 g d'huile de pépins de raisin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1240 kJ / 298 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 23.7 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Œufs en chocolat de Pâques
2h 45 min
Wedding cake "Bonheur partagé" de Laetitia (Finale Thermostars 2017)
2j 30 menit
Le chocolat dans tous ses états - Sébastien Richard
3h 15min
Fleur en pâte feuilletée
1j
Bretzels sucrés
4 Std.
Petits chocolats
3h 20 min
Jus acidulé pomme-framboise
10 min
Paille à la confiture
1j 30 menit
Mai - Crémeux meringué griotte violette
30 min
Dessert : pomme d'amour
6h
Burgers sucrés
3sa
Pâte feuilletée express
2j