![Saint-honoré au citron Saint-honoré au citron](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9CD0322E-3773-49A9-84FF-4973128CDB6B/Derivates/79e47043-43a7-4982-ba95-82b7d6cca5d6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de fécule de maïs (Maïzena)
- 10 g de farine
- 65 g de sucre en poudre
- 300 g de lait entier
- 4 jaunes d'œufs
- le zeste d'un citron jaune bio
- 1 pâte feuilletée
- 100 g de sucre
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
- 2 c. à soupe de mascarpone, très froid
- le zeste d'un citron vert bio finement râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3292 kJ / 787 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 46 g
Alternatywne przepisy
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2h 45min
Crème pâtissière
15 Min
Pâte à chou
2h
Mille-feuille classique à la vanille
7 godz. 10 min
Saint-honoré au chocolat et à l'orange
2 Std. 15 Min
Paris-brest en bouchée
2 godz. 35 min
Saint-honoré - Bruno Dinel
2h 20 min
Petits choux tonka et craquelins vanille
1 Std. 25 Min
Number cake du Nouvel An
3h
Mini-saint-honoré
2h
Choux meringués aux fruits de la Passion
2h 45min
Fraisier
12 godz. 45 min