Petite génoise aux fraises et au lemon curd

Petite génoise aux fraises et au lemon curd

2.9 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions

Składniki

Le lemon curd au basilic
  • 120 g de sucre en poudre
  • 10 feuilles de basilic frais
  • le jus d'un citron jaune
  • 4 jaunes d'œufs
  • 300 g d'eau
  • 40 g de fécule de maïs
  • 1 pincée de sel
  • le zeste d'½ citron jaune non traité
  • 65 g de beurre et un peu pour les moules
Le biscuit façon génoise
  • 2 blancs d'œufs
  • 1 œuf
  • 2 jaunes d'œufs
  • 125 g de sucre en poudre
  • 65 g de farine de blé
  • 1 pincée de sel
  • 60 g de fécule de maïs
  • 8 c. à soupe limoncello
  • 250 g de fraises

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 8 portions

Białko 44 g
Kalorie 15640 kJ / 3731 kcal
Tłuszcz 225 g
Błonnik 27 g
Węglowodany 383 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...