Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- beurre, pour le moule
- 30 g de sucre en poudre
- 1 œuf entier
- 1 jaune d'œuf
- 120 g de margarine
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 1 pincée de sel
La garniture
- 5 œufs
- 1000 g de fromage frais 20% m.g.
- 600 g de lait
- 250 g de sucre
- 120 g d'huile de tournesol
- 60 g de poudre à flan (2 sachets)
- 100 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1160 kJ / 277 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de Gênes
1j
Galette magique des Rois
3h 15min
Charlotte au café façon tiramisu
12h 45min
Gâteau au fromage, façon japonaise
1 godz. 5 min
Amandine à la cerise
2j
Conchas
2j
Gâteau à la vanille et aux amandes
3h 30min
Amaretti aux abricots
30 min
Crème onctueuse caramel-café
1 Std. 45 Min
Gâteau magique au caramel au beurre salé
3h 15min
Tarte façon "crème brûlée"
4 Std.
Gâteau magique à la vanille
3h 15min