Cheesecake polonais

Cheesecake polonais

4.0 18 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 parts

Składniki

La pâte
  • beurre pour le moule
  • 30 g de sucre en poudre
  • 1 œuf entier
  • 1 jaune d'œuf
  • 120 g de margarine
  • 250 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
  • 1 pincée de sel
La garniture
  • 5 œufs
  • 1000 g de fromage frais 20% m.g.
  • 600 g de lait
  • 250 g de sucre
  • 120 g d'huile de tournesol
  • 60 g de poudre à flan (2 sachets)
  • 100 g de sucre en poudre
  • 1 pincée de sel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 9 g
Kalorie 1160 kJ / 277 kcal
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...