Tajine de poulet aux pruneaux et aux abricots secs

Tajine de poulet aux pruneaux et aux abricots secs

4.3 73 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • oignon en quartiers
    1
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • hauts de cuisse de poulet, avec peau et os
    600 g
  • de cumin en poudre
    1 c. à café
  • de curcuma en poudre
    1 c. à café
  • de gingembre en poudre
    ½ c. à café
  • du sel
  • du poivre moulu
  • d'eau
    300 g
  • de pruneaux dénoyautés
    60 g
  • d'abricots secs dénoyautés et moelleux
    60 g
  • de coriandre fraîche ciselés
    3 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 394 kcal / 1652 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...