Riz au safran et aux champignons

3.0 7 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • 430 g d'eau
  • 300 g de champignons frais en lamelles (2 mm)
  • 40 g d'huile d'olive
  • 2 gousses d'ail
  • 2 pincées de piment de Cayenne en poudre
  • 100 g d'oignon en quartiers
  • 50 g de poivron vert coupé en morceaux
  • 1 pincée de paprika
  • 1 pincée de safran
  • 50 g de concassé de tomates
  • 50 g de vin blanc
  • 200 g de riz blanc à grain court

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 portions

Sód 58.2 mg
Białko 25.4 g
Kalorie 5271 kJ / 1259.8 kcal
Tłuszcz 42.1 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Węglowodany 188.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...