Gratin dauphinois, patate douce et cheddar à la truffe

4.5 38 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • 1 gousse d'ail
  • 10 g d'huile d'olive
  • 500 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 500 g de patates douces en fines rondelles (2-3 mm)
  • 500 g de pommes de terre en fines rondelles (2-3 mm)
  • 1 pincée de noix de muscade en poudre
  • 3 pincées de sel
  • 3 pincées de poivre blanc moulu
  • 250 g de cheddar affiné à la truffe, coupé en tranches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 424.6 mg
Białko 14.8 g
Kalorie 2545.3 kJ / 608.4 kcal
Tłuszcz 46.8 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 27.5 g
Węglowodany 34.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...