Gratin dauphinois, patate douce et cheddar à la truffe

4.7 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive
    10 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    500 g
  • de patates douces en fines rondelles (2-3 mm)
    500 g
  • de pommes de terre en fines rondelles (2-3 mm)
    500 g
  • de noix de muscade en poudre
    1 pincée
  • de sel
    3 pincées
  • de poivre blanc moulu
    3 pincées
  • de cheddar affiné à la truffe, coupé en tranches
    250 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 608.4 kcal / 2545.3 kJ
Białko 14.8 g
Tłuszcz 46.8 g
Węglowodany 34.4 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 27.5 g
Sód 424.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...