Bœuf thaï et purée de patates douces

Bœuf thaï et purée de patates douces

4.4 336 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 100 g d'oignon en quartiers
  • 10 g de gingembre frais
  • 50 g de beurre
  • 400 g de patates douces épluchées en gros morceaux
  • 200 g de pommes de terre épluchées en gros morceaux
  • 300 g d'eau
  • 1 citron vert le zeste et le jus
  • 1 c. à soupe de miel
  • 1 c. à soupe de sauce de soja
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 400 - 500 g de filet de bœuf détaillé en tranches très fines
  • du sel
  • du poivre moulu
  • coriandre fraîche ciselée, pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 373 mg
Białko 27.8 g
Kalorie 1904.4 kJ / 455.2 kcal
Tłuszcz 22.5 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...