Wersje kompatybilne
Hachis parmentier aux herbes, purée au paprika
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en quatre
- 1 gousse d'ail
- 4 c. à soupe d'huile d'olive
- 800 g de viande de bœuf
- 800 g d'eau
- 1 branche de thym frais
- 1 cube de bouillon de volaille
- du sel
- du poivre moulu
La purée au paprika
- 1000 g de pommes de terre, coupés en rondelle
- 50 g de beurre
- 1 c. à soupe de paprika
- du sel
- du poivre moulu
- ½ botte de ciboulette fraîche, ciselée
- 20 feuilles de persil frais, hachées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3143 kJ / 752 kcal
- Białko
- 55 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 36 g
Alternatywne przepisy
Mon petit hachis Parmentier
1小时
Moussaka grecque
1h 20min
Risotto aux champignons
30min
Jambalaya de poulet
40min
Bolognaise express
20 Min
Fricassée de poulet
55min
Chili Con Carne
30min
Poulet grillé, boulgour et sauce yaourt aux champignons
55min
Boulettes de bœuf aux pois chiches
40min
Lasagne fraîches à la bolognaise
2 Std. 30 Min
Riz à l'espagnole au chorizo et poivrons
35min
Brandade de merlan à la moutarde
1小时 15 分钟