Bûche chocolat-orange

Bûche chocolat-orange

2.9 11 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
10 parts

Składniki

Le biscuit roulé façon madeleine
  • œufs
    4
  • jaunes d'œufs
    2
  • de sucre en poudre
    110 g
  • de beurre demi-sel en morceaux
    120 g
  • de farine de blé
    100 g
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
La mousse au chocolat
  • de crème liquide 35% m.g. très froide
    150 g
  • de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
    180 g
  • œufs
    3
  • de sucre en poudre
    40 g
  • de jus d'orange
    20 g
  • le zeste d'½ orange non traitée, râpé
La crème au beurre
  • œufs
    2
  • de sucre en poudre
    70 g
  • d'eau de fleur d'oranger
    15 g
  • de beurre doux froid et coupé en morceaux
    175 g
  • de cacao en poudre non sucré
    5 g
  • de sucre glace maison
    5 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 574.8 kcal / 2387.2 kJ
Białko 10.1 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 37.7 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...