Acras de morue

Acras de morue

3.5 95 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 13 godz.
12 portions

Składniki

La veille
  • 400 g de morue salée
Le jour même
  • 1500 g d'eau
  • 80 g d'oignon coupé en deux
  • 3 gousses d'ail
  • 10 brins de persil frais
  • 5 brins de ciboulette fraîche ciselés
  • 2 branches de thym frais effeuillées
  • ½ piment oiseau frais
  • 1 citron vert zeste et jus
  • 250 g de farine de blé
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • 2 œufs
  • 40 g de lait
  • 4 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 4 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1000 g d'huile de friture

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 14.6 g
Kalorie 1536 kJ / 367 kcal
Tłuszcz 26.5 g
Błonnik 1.3 g
Węglowodany 17.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...