![Acras de morue Acras de morue](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b6191158-8a80-449f-b8b9-3a706dc85b79/Derivates/d3aacdc7-b433-4e4e-80fe-22442e42a9ab.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 400 g de morue salée
Le jour même
- 1500 g d'eau
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 3 gousses d'ail
- 10 brins de persil frais
- 5 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- 2 branches de thym frais, effeuillées
- ½ piment oiseau frais
- 1 citron vert, zeste et jus
- 250 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 2 œufs
- 40 g de lait
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1000 g d'huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1536 kJ / 367 kcal
- Białko
- 14.6 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce chien
10 Min
Chocolat martiniquais
20 Min
Acras de morue
24 Std.
Féroce d'avocat
30 Min
Croquettes de morue, sauce chien
24 Std.
Tourment d'amour
2 godz.
Mousse de foie de volaille au porto
72 Std.
Agneau au citron
1 godz. 10 min
Tourment d'amour à la goyave
1h 15min
Juin - Sardines vapeur en tartinade de chèvre
Brak ocen
Gratin de christophine au vivaneau
1 godz. 10 min
Brandade de morue
24h 35min