Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 400 g de morue salée
Le jour même
- 1500 g d'eau
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 3 gousses d'ail
- 10 brins de persil frais
- 5 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- 2 branches de thym frais, effeuillées
- ½ piment oiseau frais
- 1 citron vert, zeste et jus
- 250 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 2 œufs
- 40 g de lait
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1000 g d'huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1536 kJ / 367 kcal
- Białko
- 14.6 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Colombo de porc
1h 15min
Acras de morue
24h
Chocolat martiniquais
20 min
Brandade de morue
24h 35min
Chips de crevettes
35 Min
Féroce d'avocat
30 Min
Gratin de christophine au vivaneau
1 Std. 10 Min
Croquettes de morue, sauce chien
24h
Tourment d'amour à la goyave
1h 15min
Tourment d'amour
2h
Rougail crevette
50 min
Sauce chien
10 min