![Choux vanillés Choux vanillés](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CD4A21BA-A17C-4DD8-927F-A1E635F01B3E/Derivates/CC22487A-9565-4026-ADD7-BF7F20D5684A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à choux
- 150 g d'eau froide
- 80 g de beurre doux
- 1 c. à café de sel
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La crème chantilly vanillée
- 300 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 55 g de sucre vanillé maison, et un peu pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1775 kJ / 426 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beignets fourrés chocolat ou confiture
6 godz.
Vacherin griotte-amande
12 godz.
Oeufs de pâques en chocolat
13 Std.
Mini-saint-honoré
2 Std.
Choux meringués aux fruits de la Passion
2h 45min
Religieuses au café
3h 45min
Mille-feuille pistache-framboise
1 Std. 45 Min
Choux menthe-chocolat
5h 45min
Choux aux fruits confits
2 Std.
Saint-honoré au chocolat et à l'orange
2 Std. 15 Min
Bavarois meringué aux fraises
4h
Meringue classique
3h 25min