Choux vanillés

Choux vanillés

4.6 17 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

La pâte à choux
  • 150 g d'eau froide
  • 80 g de beurre doux
  • 1 c. à café de sel
  • 1 c. à soupe de sucre en poudre
  • 120 g de farine de blé
  • 3 œufs
La crème chantilly vanillée
  • 300 g de crème liquide 35% m.g. très froide
  • 55 g de sucre vanillé maison et un peu pour la finition

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7 g
Kalorie 1775 kJ / 426 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...