Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le gâteau
- 3 œufs entiers
- 2 jaunes d'œufs
- 110 g de sucre en poudre
- 120 g de beurre demi-sel
- 80 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 20 g de cacao en poudre non sucré
La garniture
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 420 g de crème de marrons
- 1 c. à soupe d'extrait de vanille
- 400 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 20 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2364 kJ / 563 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 57.5 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche meringuée au citron
1 Std. 15 Min
Bûche glacée chocolat mandarine
5h 45 min
Couronnes des Rois aux fruits confits
17h
Vacherin griotte-amande
12 godz.
Bûche chocolat-orange
3 godz. 45 min
Bûche chocolat-cassis
1 godz. 45 min
Bûche tout chocolat
7h 20min
Meringue italienne
30 min
Bûche de Noël à la crème de marrons
1 godz. 45 min
Galette briochée aux pralines roses
7h 25min
Mont-blanc revisité
4h 20min
Biscuit roulé
1 Std. 50 Min