Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sablée
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 125 g de sucre en poudre
- 125 g de beurre doux, et un peu pour les moules
- 1 œuf
- 200 g de confiture de cerises
La garniture
- 100 g d'amandes en poudre
- 50 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 70 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 4 gouttes d'extrait naturel d'amande
- 20 g de sucre glace maison (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2858 kJ / 681 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 86 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sphères glacées au caramel de café
24h
Le drômois
12 godz. 45 min
Fenetra de Toulouse
1 Std. 30 Min
Tartelettes amandines aux figues
1 Std. 30 Min
Biscuit et son bavarois aux fruits d'été
2 Std.
Jalousie aux pommes
1h 25min
Cheesecake à la vanille cuit
13 Std. 30 Min
Tartelettes meringuées à l'orange
2 Std.
Nonnettes au cassis
1h 40min
Gâteau à la vanille et aux amandes
3 godz. 30 min
Amandine aux abricots
1 Std. 30 Min
Gâteau de semoule à l'orange
6 godz. 45 min