Amandine à la cerise

Amandine à la cerise

4.1 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 portions

Składniki

La pâte sablée
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    250 g
  • de sucre en poudre
    125 g
  • de beurre doux et un peu pour les moules
    125 g
  • œuf
    1
  • de confiture de cerises
    200 g
La garniture
  • d'amandes en poudre
    100 g
  • de sucre en poudre
    50 g
  • œuf
    1
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    70 g
  • d'extrait naturel d'amande
    4 gouttes
  • de sucre glace maison (opcjonalnie)
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 681 kcal / 2858 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 86 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...