Choux aux fruits confits

Choux aux fruits confits

3.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
18 pièces

Składniki

La pâte à choux
  • d'eau
    150 g
  • de beurre doux coupé en morceaux
    80 g
  • de sel
    1 pincée
  • de sucre en poudre
    10 g
  • de farine de blé
    120 g
  • œufs moyens (53-63 g)
    3
La garniture
  • feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    1
  • de sucre en poudre
    80 g
  • œufs
    3
  • gousse de vanille fendue en deux dans la longueur
    1
  • de lait
    250 g
  • de fécule de maïs
    25 g
  • de beurre doux à température ambiante
    35 g
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    200 g
  • de Grand Marnier® à ajuster en fonction des goûts
    30 - 40 g
  • de fruits confits variés, en petits morceaux
    75 g
  • de sucre glace maison
    30 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 197 kcal / 821 kJ
Białko 3.9 g
Tłuszcz 12.1 g
Węglowodany 17.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...