Urządzenia i Akcesoria
Spinach with Chickpeas (Espinacas con Garbanzos)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
extra virgin olive oil60 g
-
fresh baby spinach300 g
-
stale bread40 g
-
blanched almonds70 g
-
garlic cloves2
-
tomato purée1 Tbsp
-
ground cumin½ tsp
-
cayenne pepper¼ tsp
-
sweet smoked paprika1 Tbsp
-
ground black pepper¾ tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
sherry vinegar40 g
-
water100 g
-
tinned chickpeas drained (approx. 2 tins, see tip)480 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
458.1 kcal /
1916.5 kJ
Białko
15.7 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
40.6 g
Błonnik
12.1 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
958.5 mg