Urządzenia i Akcesoria
Spinach with Chickpeas (Espinacas con Garbanzos)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
extra virgin olive oil60 g
-
fresh baby spinach300 g
-
stale bread40 g
-
smoked almondsblanched almonds70 g
-
garlic cloves2
-
tomato purée1 Tbsp
-
ground cumin½ tsp
-
cayenne pepper¼ tsp
-
sweet smoked paprika1 Tbsp
-
ground black pepper¾ tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
sherry vinegar40 g
-
water100 g
-
tinned chickpeas drained (approx. 2 tins, see tip)480 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
958.5 mg
Białko
15.7 g
Kalorie
1916.5 kJ /
458.1 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
12.1 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
40.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vegan Bolognese
50 min
Vegetable Consommé with Gnocchi
30 min
Vegan Burgers
45 min
Allergen-friendly Vegetable Stock Paste
50 min
Raspberry Turnovers
2 godz.
Quinoa Salad with Spiced Butternut Squash and Courgettes
50 min
Green Goddess Edamame Salad Bowl
1 godz.
Pickled Cucumber Soup (Zupa z kiszonych ogórków)
45 min
Wholewheat Spaghetti with Avocado Sauce and Vegan 'Parmesan'
25 min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min
Aubergine, Chickpea and Chicken Curry
30 min
Butter Chickpea Curry with Cauliflower Rice
25 min