Spinach with Chickpeas (Espinacas con Garbanzos)

4.5 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • extra virgin olive oil
    60 g
  • fresh baby spinach
    300 g
  • stale bread
    40 g
  • blanched almonds
    70 g
    smoked almonds
  • garlic cloves
    2
  • tomato purée
    1 Tbsp
  • ground cumin
    ½ tsp
  • cayenne pepper
    ¼ tsp
  • sweet smoked paprika
    1 Tbsp
  • ground black pepper
    ¾ tsp
  • fine sea salt
    1 tsp
  • sherry vinegar
    40 g
  • water
    100 g
  • tinned chickpeas drained (approx. 2 tins, see tip)
    480 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 958.5 mg
Białko 15.7 g
Kalorie 1916.5 kJ / 458.1 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 12.1 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 40.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...