Patatas Bravas with Aioli

Patatas Bravas with Aioli

4.4 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • sunflower oil
    250 g
  • garlic cloves
    4
  • Dijon mustard
    ½ tsp
  • aquafaba (tinned chickpea liquid)
    3 Tbsp
  • apple cider vinegar
    1 Tbsp
  • salt plus ½ tsp, or to taste
    1 pinch
  • red onions quartered
    60 g
  • olive oil
    10 g
  • fresh red chilli halved, deseeded if desired, cut in pieces
    1
  • tinned chopped tomatoes
    400 g
  • water
    100 g
  • ground cayenne pepper
    1 pinch
  • smoked paprika
    1 pinch
  • floury potatoes peeled, cut in pieces (2-3 cm)
    800 - 850 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 360.7 kcal / 1508 kJ
Białko 5.7 g
Tłuszcz 19.4 g
Węglowodany 43.6 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Sód 329.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...