Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 100 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 100 g unsalted butter, cold, diced
- 1 pinch fine sea salt
- 50 g milk
- 1 egg white, lightly beaten
Filling
- 100 g onions, quartered
- 30 g unsalted butter, diced
- 2 garlic cloves
- 100 g frozen spinach, defrosted, drained
- 2 medium eggs
- 2 egg yolks, from medium eggs
- 250 g double cream
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 480 g tinned artichoke hearts, large, drained, halved (drained weight)
- 100 g large black olives, pitted
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2162 kJ / 521 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 23.1 g
- Tłuszcz
- 39.8 g
Alternatywne przepisy
Polenta with Prawns, Chorizo and Spinach
25min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Polenta with Ratatouille
1h 20min
Roasted Tomato Tart
2 Std.
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1h 10min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 Std.
Spanish King's Cake- Miniroscón de Reyes
3h
Polenta with Ratatouille
1h 20min
Pumpkin and Onion Galette with Autumn Coleslaw
55min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1 Std.
Mushroom Parmentier
1h 10min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40min