Urządzenia i Akcesoria
Artichoke Tart - Torta di carciofi
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 slices
Składniki
Pastry
-
vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm)Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)100 g
-
plain flour plus extra for dusting200 g
-
fine sea salt1 pinch
-
unsalted butter cold, diced100 g
-
milk50 g
-
egg white lightly beaten1
Filling
-
onions quartered100 g
-
garlic cloves2
-
unsalted butter diced30 g
-
frozen spinach defrosted, drained100 g
-
medium eggs2
-
egg yolks from medium eggs2
-
double cream250 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
large black olives pitted100 g
-
tinned artichoke hearts large, drained, halved (drained weight)480 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
625.5 mg
Białko
13.4 g
Kalorie
1896.2 kJ /
453.2 kcal
Tłuszcz
32.2 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
18.7 g
Węglowodany
29.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1 godz.
Pea and Courgette Tarts
1 godz.
Polenta with Ratatouille
1 godz. 20 min
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1 godz. 10 min
Middle Eastern Aubergine Pies
2 godz.
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1 godz. 35 min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Lentil Moussaka
3 godz. 30 min
Courgette and Avocado Beignets with Feta Cream, Coriander Chilli Pesto and Salad
2 godz. 15 min
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
40 min
Kale, Potato, Celeriac and Stilton Pie
2 godz.
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.