Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sauce
- 100 g olive oil
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp barley malt extract
- 1 lemon, finely grated zest and juice
Salad
- 200 g dried green lentils
- 1000 g water, plus extra for soaking
- 1 tsp fine sea salt
- 200 g millet grains
- 450 g pomegranate seeds, or to taste
- 20 g fresh coriander, leaves only
- 10 g fresh parsley, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1046 kJ / 250 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Roasted Cauliflower Steaks with Salsa and Purée
1h
Bulgur Salad with Rocket, Peach and Avocado
35 min
Courgette and Carrot Quinoa Salad
1h 35 min.
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 min
Green Goddess Quinoa Salad
40 min
Quinoa Salad with Beans and Goat's Cheese
20 min
Beetroot Harissa Falafel; Sumac-spiced Houmous; Tomato Pomegranate Salad with Perfect Pitta
1 godz. 20 min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min
Bolivian Rice Pilaf
45 min
Colourful Quinoa Salad
40 min
Quinoa Salad with Butternut Squash, Spinach and Pomegranate
45 min