Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sauce
- 100 g olive oil
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp barley malt extract
- 1 lemon, finely grated zest and juice
Salad
- 200 g dried green lentils
- 1000 g water, plus extra for soaking
- 1 tsp fine sea salt
- 200 g millet grains
- 450 g pomegranate seeds, or to taste
- 20 g fresh coriander, leaves only
- 10 g fresh parsley, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1046 kJ / 250 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2j 15 mnt
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Roasted Cauliflower Steaks with Salsa and Purée
1h
Puy Lentil Dip
45 Min
Slow-cooked Aubergine and Split Pea Curry
14 Std. 45 Min
Freekeh Risotto with Mixed Mushrooms and Sage
1h 30min
Nut Balls with Tomato Sauce
50min
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1h
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1h
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 Min
Oat Pancakes with Peanut Milk
8 Std. 55 Min